آنالیز زعفران
آنالیز زعفران و آزمون های تشخیص کیفیت زعفران :
- آزمون قدرت رنگدهی زعفران
قدرت رنگدهی زعفران به دلیل وجود کروسین در زعفران است
- طعم زعفران
طعم زعفران به دلیل وجود پیکروکروسین در آن است. که اگر زعفرانی درجه ۱ باشد باید عدد شاخص مربوط به پیکروکروسین آن حداقل ۸۵ باشد.
- عطر زعفران
عطر زعفران به دلیل وجود سافرانال میباشد. این شاخص باید عددی بین ۲۰ تا ۵۰ را نشان دهد. این پارامتر تا حد بالایی می تواند قدیمی یا جدید بودن زعفران را نشان دهد.
زعفران سالی یک بار برداشت می شود(اواخر مهر تا اوایل آذر). زعفران هرچه بیشتر زمان بگذرد، از قدرت رنگدهی اش کم می شود و به عطرش اضافه می شود. بنابراین زعفران پارسالی عطر وبوی فوق العاده ای دارد ولی قدرت رنگدهی آن کم است. از بررسی ۲پارامتر مربوط به قدرت رنگدهی و عطر زعفران در برگه ازمایش زعفران، می توان تشخیص داد که این زعفران پارسالی است یا امسالی
- مواد افزودنی
یکی از تقلب هایی که در زعفران انجام می دهند، اضافه کردن مواد افزودنی مثل نمک و عسل است که وزن زعفران را کاذب بالا ببرند. این تقلب زعفران را با چشیدن مزه آن هم می توان فهمید. اما آنالیز زعفران می تواند به شما ثابت کند که به زعفران موادی اضافه شده است یا نه.
- آزمون رنگ (استخراج و تشخیص رنگ های افزودنی)
تقلب دیگر زعفران، اضافه کردن رنگ مصنوعی و شیمیایی به زعفران است. این کار را بعضی از سودجویان انجام می دهند تا رنگدهی زعفران را بالا ببرند. اما این رنگ مصنوعی با رنگ واقعی زعفران کلا فرق دارد. یکی از مواردی که آزمایش می شود، آزمایش تشخیص وجود رنگ شیمیایی در زعفران است.
دیگر آزمونهای آنالیز زعفران : رطوبت ، خاکستر کل، خاکستر نامحلول در اسید، میزان مواد خارجی مربوط به محیط و بقایای گل، عصاره محلول در آب سرد
آزمایشگاه راد گستر با برخورداری از تجهیزات و تخصص در زمینه های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی ، تنها آزمایشگاه مجهز و پیشرفته ملی کنترل کیفیت زعفران در استان اصفهان و استان های همجوار می باشد. کنترل کیفیت زعفران در این آزمایشگاه، بر اساس استانداردهای بین المللی انجام و آزمون های بسیاری به منظور اندازه گیری کیفی زعفران صورت می پذیرد.
فاکتورهای مهم کیفی قابل اندازه گیری درآنالیز زعفران شامل کروسین (رنگ)، پیکروکروسین (طعم) و سافرانال (عطر) هستند. هر چه مقدار این فاکتورها بالاتر باشد، کیفیت زعفران نیز بالاتر است.
- ۰۰/۰۱/۳۰
