تجزیه و آنالیز مواد غذایی رشته ای است که با توسعه، کاربرد و مطالعه انواع روشهای تحلیلی برای مشخص کردن خواص مواد غذایی و سلامت و مواد تشکیل دهنده و ترکیب شده آن می باشد.
این روشهای آنالیزی برای ارائه گزارشات در مورد طیف های گسترده ای از ویژگی های مختلف غذاها.از جمله ترکیبات، ساختار، خواص فیزیک و شیمیایی و ویژگی های حسی استفاده شده در آن مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور کلی این موارد برای درک عقلانی ما از عواملی که خواص غذاها را تعیین می کنند و نیز توانایی جامعه را برای تولید محصولات عذایی که به طور ایمن ومطلوب هستند وبرای مصرف کنندگان برای تصمیم گیری هرچه بهتر و آگاهانه تر در مورد مصرف آن ارتقاء می بخشد و حیاتی است.
در پایان باید عرض کرد که آزمایشگاه غذایی زیر مجموعه نهادهای حاکمیتی و ذیصلاح نقش زیادی را در ارتقاء سلامت جامعه و محصول ایفا می نمایند.
امکانات
- آنالیز شیمیایی انواع مواد غذایی، فرآورده های خام دامی، خوراک و کنسانتره دام و طیور و آبزیان، از نظر ماده خشک (DM)، پروتئین خام(CP)، چـــربـی (EE)، خاکستـــــــــــر (Ash)، نمـــــک ADF، NDF، TVN،NFC کلسیم (Ca) ، فسفر (P) ، اوره کمی(Urea) ، فیبـــر خام (CF)، اسیـــدیتــه، اوره، بخش های مختلف پروتئین ( , B2, B1, A)
- اندازه گیری میزان نیترات و نیتریت در انــــواع مــواد غذایی، سیلو، صیفی جات، سبزیجات، آب و ...
- آنالیز کامل آب شامل EC ،TDS ،pH، کلسیم، سدیم، پتاسیم، فلزات سنگین و ...
- اندازه گیری میزان افزودنی ها در انواع محصولات غذایی
- آزمون رنگ مصنوعی
- ۰۰/۰۱/۲۵